17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Zapékané kotlety s jablky a sýrem

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 4 ks
sádlo 2 lžíce
cibule 2 ks
jablka 3 ks
strouhaný sýr 100 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Plátky kotlet osolíme, posypeme grilovacím kořením. Necháme hodinu odležet.
Na pánev dáme rozpálit sádlo a kotlety z každé strany asi 5 minut opečeme. Přendáme je na talíř a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na proužky. Orestovanou cibuli přendáme do zapékací mísy a na ni položíme osmažené kotlety. V pánvi, kde jsme restovali cibuli osmažíme oloupaná a na kousky nakrájená jablíčka. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu tuku. Jablíčka i s výpekem dáme na kotlety a zasypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby.


 


RECEPTY

Sandokanovy oči

Postup: Připravíme si tři náplně:Bílá náplň:1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 1

Postup: Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...