1. 12. 2022   |   svátek má Iva
 

Zapékané kotlety s jablky a sýrem

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 4 ks
sádlo 2 lžíce
cibule 2 ks
jablka 3 ks
strouhaný sýr 100 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Plátky kotlet osolíme, posypeme grilovacím kořením. Necháme hodinu odležet.
Na pánev dáme rozpálit sádlo a kotlety z každé strany asi 5 minut opečeme. Přendáme je na talíř a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na proužky. Orestovanou cibuli přendáme do zapékací mísy a na ni položíme osmažené kotlety. V pánvi, kde jsme restovali cibuli osmažíme oloupaná a na kousky nakrájená jablíčka. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu tuku. Jablíčka i s výpekem dáme na kotlety a zasypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby.


 


RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Krkovička na kapustičkách

Postup: Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...