2. 7. 2025   |   svátek má Patricie
 

Zapékané kotlety s jablky a sýrem

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 4 ks
sádlo 2 lžíce
cibule 2 ks
jablka 3 ks
strouhaný sýr 100 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Plátky kotlet osolíme, posypeme grilovacím kořením. Necháme hodinu odležet.
Na pánev dáme rozpálit sádlo a kotlety z každé strany asi 5 minut opečeme. Přendáme je na talíř a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na proužky. Orestovanou cibuli přendáme do zapékací mísy a na ni položíme osmažené kotlety. V pánvi, kde jsme restovali cibuli osmažíme oloupaná a na kousky nakrájená jablíčka. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu tuku. Jablíčka i s výpekem dáme na kotlety a zasypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby.


 


RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Míchaná vajíčka se šunkou

Postup: Šunku (nebo anglickou, špek) nakrájíme nadrobno a na pánvi lehce opečeme na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...