19. 10. 2021   |   svátek má Michaela
 

Sandokanovy oči

Název Množství a jednotka
moučkový cukr 50+100+50 g
mléko sušené 4 lžíce
Iva 125+125 g
mletý kokos 2 lžíce
mleté vlašské ořechy 200 g
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Připravíme si tři náplně:

Bílá náplň:
1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v kastrůlku a necháme vychladnout do vlažna. Přidáme 50g moučkového cukru, 4 lžíce sušeného mléka, 2 lžíce kokosu a promícháme.

Ořechová náplň:
200g vlašských ořechů pomeleme nebo rozmixujeme, smícháme s 100g moučkového cukru a zředíme rumem podle potřeby tak, aby se náplň nedrobila.

Tmavá náplň - poleva:
1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme ve vodní lázni, přidáme 50g moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 1/2 lžičky škrobu a promícháme.

Do plastových obalů od vajíček dáme vždy dolů lentilku, lžičku bílé kokosové náplně, lžičku ořechové náplně a zalijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici ztuhnout.
Z této dávky je asi 35 ks "očí".



Další fotografie
 


RECEPTY

Krkovička na kapustičkách

Postup: Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí nanuk Míša

Postup: Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, osladíme 2 lžícemi moučkového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová polévka

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru uvaříme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...