27. 4. 2025   |   svátek má Jaroslav
 

Sandokanovy oči

Název Množství a jednotka
moučkový cukr 50+100+50 g
mléko sušené 4 lžíce
Iva 125+125 g
mletý kokos 2 lžíce
mleté vlašské ořechy 200 g
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Připravíme si tři náplně:

Bílá náplň:
1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v kastrůlku a necháme vychladnout do vlažna. Přidáme 50g moučkového cukru, 4 lžíce sušeného mléka, 2 lžíce kokosu a promícháme.

Ořechová náplň:
200g vlašských ořechů pomeleme nebo rozmixujeme, smícháme s 100g moučkového cukru a zředíme rumem podle potřeby tak, aby se náplň nedrobila.

Tmavá náplň - poleva:
1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme ve vodní lázni, přidáme 50g moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 1/2 lžičky škrobu a promícháme.

Do plastových obalů od vajíček dáme vždy dolů lentilku, lžičku bílé kokosové náplně, lžičku ořechové náplně a zalijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici ztuhnout.
Z této dávky je asi 35 ks "očí".



Další fotografie
 


RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

RECEPTY

Játrový guláš

Postup: Kuřecí játra omyjeme očistíme a překrájíme na polovinu. V pánvi na oleji... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka s uzenáčem

Postup: Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...