30. 3. 2023   |   svátek má Arnošt
 

Sandokanovy oči

Název Množství a jednotka
moučkový cukr 50+100+50 g
mléko sušené 4 lžíce
Iva 125+125 g
mletý kokos 2 lžíce
mleté vlašské ořechy 200 g
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Připravíme si tři náplně:

Bílá náplň:
1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v kastrůlku a necháme vychladnout do vlažna. Přidáme 50g moučkového cukru, 4 lžíce sušeného mléka, 2 lžíce kokosu a promícháme.

Ořechová náplň:
200g vlašských ořechů pomeleme nebo rozmixujeme, smícháme s 100g moučkového cukru a zředíme rumem podle potřeby tak, aby se náplň nedrobila.

Tmavá náplň - poleva:
1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme ve vodní lázni, přidáme 50g moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 1/2 lžičky škrobu a promícháme.

Do plastových obalů od vajíček dáme vždy dolů lentilku, lžičku bílé kokosové náplně, lžičku ořechové náplně a zalijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici ztuhnout.
Z této dávky je asi 35 ks "očí".



Další fotografie
 


RECEPTY

Pikantní smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra, sýr zvolíme, jaký máme rádi, posypeme grilovacím... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh v oříškové krustě

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a necháme odležet.Připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Kefírová buchta

Postup: Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový smetanový želé dort

Postup: Nejprve si upečeme piškot - 4 žloutky šleháme elektrickým šlehačem, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...