27. 11. 2020   |   svátek má Xenie
 

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Název Množství a jednotka
cuketa 3 ks
vejce 3 ks
hladká mouka cca 5 lžic
eidam 150 g
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na asi centimetrové plátky.
Vajíčka rozšleháme vidličkou, osolíme (1/2 lžičky soli), po lžících přidáváme hladkou (nebo kukuřičnou) mouku, až vznikne hladké těstíčko, konzistencí asi jako na palačinky. Přidáme najemno nastrouhaný sýr (eidam, goudu, čedar) a promícháme. Plátky cukety jemně osolíme, každý plátek namočíme v těstíčku a ihned klademe do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


 


RECEPTY

Kančí maso na myrtě po korsicku

Postup: Kančí maso - nejlépe z mladého kusu - nakrájíme na plátky (nenaklepáváme).... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní nebo husí kaldoun

Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...