16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Albánská polévka

Název Množství a jednotka
hlávkové zelí 1/2 hlávky
mrkev 2 ks
brambory 2 ks
sádlo 30 g
slanina (špek) 50 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: albánská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a brambory nakrájíme na kostičky. Rozpustíme sádlo a osmahneme na něm zelí a mrkev. Zalijeme 1 a 1/2 l vody, přidáme brambory, sůl, lžičku cukru a uvaříme doměkka. Pokud se nám zdá polévka slabá, přidáme bujón.
Masožravci si zvlášť osmaží nakrájenou slaninu a přidají do hotové polévky.


 


RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Jednoduché zapečené nudle

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a... zobrazit recept

RECEPTY

Polské pirohy

Postup: Mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme 2 vajíčka, přidáme půl lžičky... zobrazit recept

RECEPTY

Střapáči

Postup: Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...