24. 9. 2021   |   svátek má Jaromír
 

Kapustová polévka

Název Množství a jednotka
malá kapusta 1 ks
uzené maso 150 g
brambory 3 ks
kroupy 1 hrst
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme nakrájené uzené maso (nebo klobásku) a vaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme doměkka. Na sádle připravíme zásmažku na slanině a cibuli a přidáme do polévky. Povaříme, přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku a 2 stroužky prolisovaného česneku. Pokud je třeba, dochutíme solí, podravkou nebo masoxem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Postup: Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí řízky

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, okraje nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo.... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková omáčka s uzeným masem

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...