22. 5. 2019   |   svátek má Emil
 

Kapustová polévka

Název Množství a jednotka
malá kapusta 1 ks
uzené maso 150 g
brambory 3 ks
kroupy 1 hrst
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme nakrájené uzené maso (nebo klobásku) a vaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme doměkka. Na sádle připravíme zásmažku na slanině a cibuli a přidáme do polévky. Povaříme, přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku a 2 stroužky prolisovaného česneku. Pokud je třeba, dochutíme solí, podravkou nebo masoxem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Tvarohová bábovka

Postup: Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

"Pizza" rohlíčky

Postup: V misce si rozmícháme kečup a oloupaný prolisovaný česnek.Rohlíky překrojíme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...