2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Kapustová polévka

Název Množství a jednotka
malá kapusta 1 ks
uzené maso 150 g
brambory 3 ks
kroupy 1 hrst
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme nakrájené uzené maso (nebo klobásku) a vaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme doměkka. Na sádle připravíme zásmažku na slanině a cibuli a přidáme do polévky. Povaříme, přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku a 2 stroužky prolisovaného česneku. Pokud je třeba, dochutíme solí, podravkou nebo masoxem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská tvarohová pomazánka

Postup: Tvarůžky nastrouháme a smícháme s tvarohem, který jsme vyšlehali se změklým... zobrazit recept

RECEPTY

Banánový chlebíček (Banana bread)

Postup: Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme žloutky a šlehačem ušleháme do pěny.... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný dort ze zakysané smetany

Postup: Ovoce (můžeme použít prakticky jakékoliv ovoce - jahody, maliny, broskve,... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s meruňkami

Postup: Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...