27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Fazolačka

Název Množství a jednotka
červené fazole v nálevu 1 plechovka
brambory 3 ks
klobása 1 ks
česnek 2 stroužky
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Plechovku červených fazolí společně s brambory nakrájenými na kostičky a klobáskou na kolečka dáme vařit, osolíme, opepříme. Přidáme zásmažku na cibulce a sladké paprice, povaříme, dochutíme česnekem, podravkou a hotovou polévku zjemníme smetanou.


 


RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná s mozzarellou

Postup: Do deci mléka namočíme nakrájený rohlík.Do mísy dáme mleté maso, vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové placičky

Postup: Květák, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky. Zpěníme najemno nakrájenou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Singer

Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...