2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Rajská polévka s celerem

Název Množství a jednotka
rajčatové pyré 500 ml
cibule 1 ks
malý celer 1/2
bazalka 1 lžička
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme nastrouhaný celer a mouku a opražíme dorůžova. Zalijeme studenou vodou, přidáme pasírovaná rajčata zředěná vodou 1:1, osolíme, okořeníme bazalkou a tymiánem a povaříme. Zvlášť uvaříme v osolené vodě polévkové těstoviny. Na talíři zdobíme petrželkou a pro zjemnění můžeme dochutit na každou porci lžičkou zakysané smetany.


Další fotografie
 


RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...