27. 2. 2021   |   svátek má Alexandr
 

Rajská polévka s celerem

Název Množství a jednotka
rajčatové pyré 500 ml
cibule 1 ks
malý celer 1/2
bazalka 1 lžička
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme nastrouhaný celer a mouku a opražíme dorůžova. Zalijeme studenou vodou, přidáme pasírovaná rajčata zředěná vodou 1:1, osolíme, okořeníme bazalkou a tymiánem a povaříme. Zvlášť uvaříme v osolené vodě polévkové těstoviny. Na talíři zdobíme petrželkou a pro zjemnění můžeme dochutit na každou porci lžičkou zakysané smetany.


Další fotografie
 


RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Rafaelo řezy

Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolačka

Postup: Plechovku červených fazolí společně s brambory nakrájenými na kostičky a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...