27. 10. 2020   |   svátek má Šarlota/Zoe
 

Kapustová krémová polévka

Název Množství a jednotka
kapusta 1/2 hlávky
brambory 2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
špek 20 g
sůl
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Jednoduchá, ale velmi chutná polévka.



Postup
Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou kapustu a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a vaříme asi dvacet minut - až jsou brambory i kapusta měkké. Přidáme smetanu a povaříme ještě pět minut. Na talíř můžeme nastrouhat uzený sýr, ale není nutné, je uveden spíše pro vegetariány.

Hubnutí - vynecháme špek a místo smetany dáme mléko.
Vegetariáni - vynecháme špek. Místo něj můžeme nastrouhat 50g uzeného sýra.


 


RECEPTY

Houby se zelím

Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky

Postup: Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčko, nadrobno nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s műsli a jablky

Postup: Bílý jogurt smícháme s 30g műsli a nakrájeným jablkem. A dáme si k tomu... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

Postup: Tvaroh utřeme s máslem a sardelovou pastou, přidáme nastrouhanou cibuli,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...