12. 12. 2024   |   svátek má Simona
 

Brokolicový krém

Název Množství a jednotka
brokolice 1 ks
brambory 3 ks
smetana ke šlehání 200 ml
mléko 1/2 l
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)


Jedna z našich nejoblíbenějších polévek.



Postup
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vývarem nebo vodou (asi litr) a dáme vařit. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka. Na másle připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem, přidáme do polévky, přilijeme šlehačku, povaříme ještě 5 minut a dochutíme solí nebo podravkou. Brokolici vidličkou trochu rozmačkáme nebo celou polévku můžeme rozmixovat.


 


RECEPTY

Budapešťská pomazánka

Postup: Změklé máslo utřeme s tvarohem a jogurtem. Přidáme mletou sladkou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Postup: Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...