23. 7. 2024   |   svátek má Libor
 

Domácí ostraváček

Název Množství a jednotka
tvaroh tučný 1 ks
nízkotučný tvaroh 1 ks
smetana ke šlehání 200 ml
Bílý smetanový jogurt 3% 1 ks
cukr mletý 2 lžce
Zobrazit všechny ingredience

svačina
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)


Proč ho kupovat hotový, když ten doma dělaný je mnohem lepší, levnější a bez konzervačních látek?



Postup
Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2 lžíce moučkového cukru a 1 vanilkový cukr a ručním šlehačem šleháme asi 2 minuty. Do skleniček (cca 2 dcl) dáme piškoty (dávám 4 - 5 piškotů na porci) a krém. Nechávám vychladit alespoň 2 hodiny, ale není to nutné. Vychlazením krém zhoustne a chutná přesně jako ostraváček.
Můžeme přidat kakao, ovoce, lžičku marmelády nebo lžičku hustého sirupu.
Z uvedeného množství je 5 skleniček tvarohového krému.

Když dávám kakao, rozdělím krém do dvou misek, do jedné přidám lžičku kakaa, buďto hořkého, nebo 2 lžičky granka. Do skleniček pak lžící vrstvím bílý krém s kakaovým.



 


RECEPTY

Smažené žampióny

Postup: Žampiony oloupeme, odkrojíme nožičky / ty můžeme použít do polévky/ a obalíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňské špagety

Postup: Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňské špagety

Postup: Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...