27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Zeleninové placičky

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
mrkev 1 ks
celer 1/2 ks
hrášek 150 g
malá cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Květák, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky. Zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a hrášek, podlijeme troškou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka. Ke konci přidáme záklechtku, povaříme a odstavíme. Do připravené zeleniny vmícháme nastrouhaný sýr, vejce, promícháme a na rozehřátém oleji lžící tvoříme placičky, které z obou stran osmažíme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory.


 


RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce... zobrazit recept

RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

České buchty

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...