25. 4. 2018   |   svátek má Marek
 

Lívance z ovesných vloček

Název Množství a jednotka
ovesné vločky 200 g
mléko 250 ml
jablko 1-2 ks
vejce 2 ks
cukr
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Vlažné mléko rozšleháme s vejci, přidáme vločky (nejlepší jsou jemné nadrcené vločky z Lidlu) a necháme cca 10 minut nabobtnat. Vmícháme nastrouhaná jablka, špetku soli, lžičku cukru, promícháme. Pokud je směs moc řídká, můžeme zahustit hladkou, rýžovou nebo jáhlovou moukou podle potřeby. Lžící tvoříme na rozehřátém oleji placičky, které z obou stran smažíme dozlatova. Podáváme posypané skořicovým cukrem a nahoru dáme kopeček zakysané smetany.

Tip:
V mléce rozmícháme jen žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme až nakonec do těsta. Lívance můžeme také potřít marmeládou - anebo je jíst jen tak.


 


RECEPTY

Dýňová bábovka

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový krém

Postup: Květák omyjeme, překrájíme ho na menší kousky (nebo rozebereme na růžičky) a... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná s mozzarellou

Postup: Do deci mléka namočíme nakrájený rohlík.Do mísy dáme mleté maso, vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Velikonoční beránek se šlehačkou

Postup: Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme hladkou mouku, ve... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...