25. 6. 2019   |   svátek má Ivan
 

Lívance z ovesných vloček

Název Množství a jednotka
ovesné vločky 200 g
mléko 250 ml
jablko 1-2 ks
vejce 2 ks
cukr
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Vlažné mléko rozšleháme s vejci, přidáme vločky (nejlepší jsou jemné nadrcené vločky z Lidlu) a necháme cca 10 minut nabobtnat. Vmícháme nastrouhaná jablka, špetku soli, lžičku cukru, promícháme. Pokud je směs moc řídká, můžeme zahustit hladkou, rýžovou nebo jáhlovou moukou podle potřeby. Lžící tvoříme na rozehřátém oleji placičky, které z obou stran smažíme dozlatova. Podáváme posypané skořicovým cukrem a nahoru dáme kopeček zakysané smetany.

Tip:
V mléce rozmícháme jen žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme až nakonec do těsta. Lívance můžeme také potřít marmeládou - anebo je jíst jen tak.


 


RECEPTY

Květákový salát s polníčkem

Postup: Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka - měl... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

RECEPTY

Velikonoční mazanec

Postup: Všechny přísady si vytáhneme alespoň hodinu předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí slezanka (čalamáda)

Postup: Mrkev a celer očistíme, nastrouháme nahrubo, dáme do napařovacího hrnce a mírně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...