Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapičky). Dáme do širšího kastrolu, zalijeme do 2/3 vodou, osolíme lžičkou soli, přidáme kousek celé skořice (asi 3 cm), vrchovatou kávovou lžičku drceného kmínu a uvaříme doměkka. Malou cibuli nakrájíme najemno a na sádle připravíme zásmažku - cibuli necháme zesklovatět, přidáme lžíci kukuřičné mouky a opražíme dorůžova. Zalijeme hrnkem studené vody a vlijeme k řepě. Povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme šťávu z 1/2 většího pomeranče, 2 lžičky červeného vinného octa a dochutíme solí a cukrem podle chuti. Už jen prohřejeme. Pokud se nám zdá řepa málo kyselá, můžeme ještě přidat lžičku obyčejného octa. Podáváme tam, kde běžně používáme jako přílohu bílé nebo červené zelí.