Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní škaredé listy, opláchneme a uvaříme v osolené vodě (vody dáme tak, aby byla kapusta jen ponořená) doměkka - cca 15 minut. Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, necháme ji zhnědnout. Směs velmi mírně osolíme a přidáme růžičkovou kapustu i s vodou, ve které se vařila, okořeníme 2 lžičkami indického koření a zalijeme kokosovým mlékem. Pokud je směs moc řídká, přidáme zarovnanou kávovou lžičku solamylu rozmíchaného ve 2 lžících studené vody. Necháme povařit už jen pět minut, podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem a podáváme s vařenými brambory, rýží, kuskusem nebo bulgurem.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek