Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Červenou papriku, chilli papričku a půlku pórku očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na dvou lžících oleje, jakmile začne zlátnout, vsypeme krůtí maso a restujeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zeleninu, najemno nakrájenou chilli papričku podle chuti a chvíli ještě zarestujeme. Osolíme zarovnanou lžičkou soli a přidáme indické koření. Vlijeme hrnek vývaru, plechovku kokosového mléka, necháme povařit pět minut. Podáváme s rýží, kuskusem nebo bulgurem.
Tip: Maso můžeme samozřejmě použít kuřecí, krůtí, klidně telecí nebo libové vepřové (panenku, kotletu).
Indické koření si můžeme připravit i sami - smícháme 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky kari, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky garam masala a 1/4 lžičky mletého koriandru :-). Nebo si koupíme už hotovou směs Indie.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek