7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Výživová poradna › Indické krůtí kari (curry)

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 600 g
cibule 1 ks
červená paprika 1 ks
pórek 1/2 ks
kokosové mléko 400 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: indická
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Červenou papriku, chilli papričku a půlku pórku očistíme a nakrájíme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na dvou lžících oleje, jakmile začne zlátnout, vsypeme krůtí maso a restujeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zeleninu, najemno nakrájenou chilli papričku podle chuti a chvíli ještě zarestujeme. Osolíme zarovnanou lžičkou soli a přidáme indické koření. Vlijeme hrnek vývaru, plechovku kokosového mléka, necháme povařit pět minut. Podáváme s rýží, kuskusem nebo bulgurem.

Tip:
Maso můžeme samozřejmě použít kuřecí, krůtí, klidně telecí nebo libové vepřové (panenku, kotletu).

Indické koření si můžeme připravit i sami - smícháme 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky kari, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky garam masala a 1/4 lžičky mletého koriandru :-). Nebo si koupíme už hotovou směs Indie.




 


RECEPTY

Citronové palačinky

Postup: Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...