1. 12. 2022   |   svátek má Iva
 

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Název Množství a jednotka
kedlubny 2 ks
mrkev 2 ks
brambory 3-4 ks
masový vývar 1,25 l
smetana 12% 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Z másla a kukuřičné (nebo hladké) mouky připravíme jíšku, zalijeme ji smetanou a vlijeme do polévky. Pár minut společně povaříme, odstavíme a na talířích hustě posypeme jemně nasekaným medvědím česnekem.


 


RECEPTY

Jahodový koláč

Postup: Z hladké mouky, 140g moučkového cukru, 170g másla, tří žloutků a špetky... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety se sardelkami a sušenými rajčaty

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s műsli a jablky

Postup: Bílý jogurt smícháme s 30g műsli a nakrájeným jablkem. A dáme si k tomu... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...