27. 10. 2020   |   svátek má Šarlota/Zoe
 

Pesto z medvědího česneku

Název Množství a jednotka
medvědí česnek 50 g
piniové oříšky 30 g
sůl 1 lžička
extra panenský olivový olej 2 lžíce

Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti omytého medvědího česneku, lžičku soli, opět rozmixujeme, nakonec přidáme dvě lžíce olivového oleje a společně pomixujeme na hladkou pastu. Pesto se používá k ochucení těstovin (jen uvaříme těstoviny ve slané vodě, scedíme a promícháme s pestem), můžeme jím ochutit i rýži, brambory, hodí se pod maso, do různých např. tvarohových pomazánek, nebo ho můžeme natřít na bagetku jakožto přílohu při grilování masa, nebo jako podklad v obložené bagetě.
Pesto vydrží v uzavřené skleničce v lednici několik týdnů.

Tip:
Do pesta můžeme rozmixovat i trochu parmezánu, pak je ale určeno k rychlejší spotřebě. Naprosto stejným způsobem lze připravit pesto z čerstvých lístků bazalky, petrželky, koriandru i jiných bylinek.
Toto množství je na špagety pro 4 osoby.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka s uzenáčem

Postup: Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový... zobrazit recept

RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...