5. 7. 2025   |   svátek má Den slovanských...
 

Kozí brada

Název Množství a jednotka
bílé zelí 250 g
brambory 3 ks
libové párky 2 ks
slanina (špek) 50 g
sladká smetana 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a nakrájíme na větší kousky - prodloužené trojúhelníky. Brambory nakrájíme na větší kostky a společně se zelím dáme vařit do 1l vody. Osolíme, přidáme kmín a vaříme doměkka. Ze smetany a hladké mouky uděláme záklechtku, vlijeme do polévky a krátce povaříme. V kastrůlku si rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu a osmahneme na ní dokřupava na kostičky nakrájené libové párky. Polévku dochutíme solí, pepřem a octem a do hotové polévky vlijeme osmaženou slaninu s párkem.

Tip:
Místo bílého zelí můžeme použít kapustu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Ischelské dortíčky

Postup: Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...