31. 1. 2023   |   svátek má Marika
 

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 600 g
rokfór 200 g
smetana ke šlehání 250 ml
mléko 250 ml
nakládaný zelený pepř 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi orestujeme dozlatova. Maso mírně osolíme, opepříme, vlijeme šlehačku, přidáme nahrubo nastrouhaný nebo rozdrobený rokfór (nebo nivu), až se sýr rozpustí, přidáme hrnek mléka, ve kterém rozmícháme lžičku hladké mouky, vrchovatou lžičku pikantní hořčice a lžičku naloženého zeleného pepře i s nálevem. Za občasného míchání povaříme. Podáváme s rýží, kuskusem, bulgurem, hranolky, kroketami nebo vařenými brambory.

Tip:
Maso můžeme nakrájet i na plátky, pak musíme opečené maso vyndat, v pánvi s vypečeným tukem udělat omáčku, povařit a nakonec vrátit maso prohřát.






 


RECEPTY

Slezská česnekačka se sýrem

Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra, sýr zvolíme, jaký máme rádi, posypeme grilovacím... zobrazit recept

RECEPTY

Kečup z jablíček

Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na menší dílky.Cibuli oloupeme... zobrazit recept

RECEPTY

Citronové palačinky

Postup: Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Zasmažená česnekačka

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...