16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 600 g
rokfór 200 g
smetana ke šlehání 250 ml
mléko 250 ml
nakládaný zelený pepř 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi orestujeme dozlatova. Maso mírně osolíme, opepříme, vlijeme šlehačku, přidáme nahrubo nastrouhaný nebo rozdrobený rokfór (nebo nivu), až se sýr rozpustí, přidáme hrnek mléka, ve kterém rozmícháme lžičku hladké mouky, vrchovatou lžičku pikantní hořčice a lžičku naloženého zeleného pepře i s nálevem. Za občasného míchání povaříme. Podáváme s rýží, kuskusem, bulgurem, hranolky, kroketami nebo vařenými brambory.

Tip:
Maso můžeme nakrájet i na plátky, pak musíme opečené maso vyndat, v pánvi s vypečeným tukem udělat omáčku, povařit a nakonec vrátit maso prohřát.






 


RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

RECEPTY

Špenát

Postup: Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený... zobrazit recept

RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...