3. 12. 2024   |   svátek má Svatoslav
 

Vločková kaše

Název Množství a jednotka
pšeničné vločky 150 g
cukr třtinový 1 lžička
mléko 150 ml
máslo 1 lžička

snídaně
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky vysypeme do kastrůlku, zalijeme mlékem, aby byly ponořeny, přidáme lžičku cukru a za občasného míchání povaříme tak dlouho, až se mléko vyvaří a vločky zhoustnou. Odstavíme, přidáme lžičku másla, sladíme medem, javorovým sirupem, můžeme přidat kakao nebo ovoce, podle chuti.

Tip:
Ovesnou kaši dělám z pšeničných vloček, je chuťově lepší a nelepí se jako ovesné vločky.


 


RECEPTY

Havířská tvarohová pomazánka

Postup: Tvarůžky nastrouháme a smícháme s tvarohem, který jsme vyšlehali se změklým... zobrazit recept

RECEPTY

Krupicové knedlíčky

Postup: Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme rozpuštěnou lžičku másla, osolíme necelou... zobrazit recept

RECEPTY

Cizrna s krůtím masem na paprice

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme najemno a... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...