Pstruhy vykucháme, očistíme a osušíme. Zevnitř i zvenčí pstruha pokapeme citronovou šťávou, osolíme (i zevnitř) a obalíme v hladké mouce. Smažíme na středním plameni na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Délka smažení závisí na velikosti pstruha, malého budeme opékat zhruba tři minuty, většího déle. Tuk z pánve vylijeme, přidáme čerstvé máslo a rozpustíme jej. Vložíme zpět pstruhy, otočíme je a hned vytáhneme. Do másla nasekáme petrželku, přidáme pár kapek citronové šťávy a tímto máslem přelijeme pstruhy na talířu. Podáváme nejlépe s novými brambory a plátky citronu.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek