16. 1. 2025   |   svátek má Ctirad
 

"Zalitá" polévka

polévka k obědu nebo
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři posolíme, spaříme právě vařící vodou a dolijeme čerstvě zvařeným mlékem.
Ryhlé, levné, zahřeje i zasytí. Dobrou chuť


 


RECEPTY

Mandlové rohlíčky

Postup: Oloupané mandle umeleme nebo rozmixujeme na jemnou moučku. Vsypeme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlé perníčky

Postup: Lískové oříšky nasucho opražíme a v papírové utěrce ještě horké promneme a co... zobrazit recept

RECEPTY

Mořský vlk na česneku s petrželkou

Postup: Mořského vlka (nebo jinou rybu) očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou od... zobrazit recept

RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...