18. 2. 2025   |   svátek má Gizela
 

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Název Množství a jednotka
vepřové koleno 1 ks
černé pivo 200 ml
česnek 6-8 stroužků
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
med 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 03 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře a uvaříme doměkka - v hrnci cca 2,5 hod, v tlakáči stačí 3/4 hodinky. Koleno vyjmeme, necháme zchladnout, kůži nařízneme a potřeme utřeným česnekem (nešetříme s ním). V misce smícháme 100 ml černého piva s lžící medu, přidáme 2 lžíce hrubozrnné hořčice, lžičku grilovacího koření, 2 stroužky prolisovaného česneku, lžíci sojové omáčky, lžičku worchestru, promícháme a směsí potřeme uvařené koleno. Necháme odležet v lednici nejlépe do druhého dne. Koleno dáme do pekáčku, podlijeme 100 ml černého piva a pečeme nejprve půl hodiny přikryté, pak přidáme zbytek směsi, ve které jsme koleno marinovali, a za občasného potírání výpekem pečeme odkryté další půlhodinu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ďábelská kuřecí směs s fenyklem

Postup: Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a... zobrazit recept

RECEPTY

Cibulačka

Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji a másle zpěníme cibulku a... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Chuťovka - vejce se sýrovou náplní

Postup: Uvaříme si vejce natvrdo. Necháme je vychladnout. Rozpůlíme, opatrně vyjmeme... zobrazit recept

RECEPTY

Houby se zelím

Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, přidáme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...