2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Bůček s houbami

Název Množství a jednotka
vepřový bůček bez kosti 1000 kg
sádlo 1 lžíce
cibule 1 ks
česnek 5 stroužků
houby 2 hrsti
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Jarča



Postup
Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a necháme odležet nejlépe přes noc.
Nakrájíme oloupanou cibuli a česnek na kostičky a na sádle na pánvi osmahneme.
Bůček dokrájíme na plátky, přidáme k základu na pánev a zprudka opečeme z každé strany dozlatova. Pak ztlumíme plamen, podlijeme vývarem nebo jen vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Ke konci dušení přidáme nakrájené houby. Dochutíme soli a pepřem.


 


RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka s rybími knedlíčky

Postup: Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...