2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Salát z červené řepy

Název Množství a jednotka
červená řepa 1/2 kg
křen syrový kousek
sůl
cukr
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na plátky a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou, případně octem. Přidáme lžičku olivového oleje, aby se zachovaly vitamíny rozpustné v tucích. Sypeme nastrouhaným křenem.


 


RECEPTY

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Postup: Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové plecko na leču a fazolích

Postup: Na oleji a másle osmahneme 3 cibule. Poté přidáme nakrájené plecko na kostky a... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...