6. 7. 2025   |   svátek má Upálení mistra Jana...
 

Špagety aglio e olio s krevetami

Název Množství a jednotka
krevety 250 g
česnek 3 stroužky
panenský olivový olej 2 lžíce
bazalka 1 lžička
špagety 250 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Daniela



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí vodou a dáme na ubrousek okapat. Na olivovém oleji krevety zprudka orestujeme cca 1 min, přidáme utřený česnek, bazalku a osolíme. Podáváme s uvařenými špagetami, můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pomazánka z vepřové konzervy

Postup: Do mixéru dáme vepřové maso ve vlastní šťávě a čalamádu bez nálevu. Rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové aglio olio

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Cuketu nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Medvědí tlapky

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...