20. 8. 2025   |   svátek má Bernard
 

Špagety aglio e olio s krevetami

Název Množství a jednotka
krevety 250 g
česnek 3 stroužky
panenský olivový olej 2 lžíce
bazalka 1 lžička
špagety 250 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Daniela



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí vodou a dáme na ubrousek okapat. Na olivovém oleji krevety zprudka orestujeme cca 1 min, přidáme utřený česnek, bazalku a osolíme. Podáváme s uvařenými špagetami, můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s nivou

Postup: Vajíčka uvařené natvrdo a nivu nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na houbách

Postup: Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíčky do polévky

Postup: Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...