Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli obalit ve slanině. Lehce osolíme, z jedné strany jemně posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, okořeníme estragonem a pepřem a každou porci obalíme v plátku slaniny (můžeme použít parmskou nebo schwarzwaldskou šunku). Na rozpáleném oleji opečeme nejprve tou stranou, kde slanina "končí", aby se nám hezky zatáhla, pak opečeme z druhé strany, kde je slanina celistvá. Z každé strany opékáme asi 2 minuty. Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo třeba s italským krémovým rizotem.
Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti.
Je to rostlinný olej získávaný z
dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má
příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici...
zobrazit článek