16. 1. 2021   |   svátek má Ctirad
 

Tagliatelle na šalvěji

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 500 g
tagliatelle 400 g
parmská šunka 50 g
šalvěj čerstvá 1 hrst
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Tagliatelle nebo špagety uvaříme v dostatečně osolené vodě (na 3 litry vody 3 lžičky soli). Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Zmírníme plamen, přidáme nakrájenou parmskou šunku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou z 1/2 citrónu a špetkou cukru. Odstavíme, nakonec vmícháme nasekanou šalvěj a smícháme s uvařenými těstovinami. Na talířích sypeme parmezánem.

Tip:
Místo krůtího masa můžeme použít telecí nebo kuřecí.


 


RECEPTY

Dýňový kompot podle babičky

Postup: Dýni oloupeme, ostrou lžící odstraníme pořádně semena, nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Špecle s brokolicí v sýrové omáčce

Postup: Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15... zobrazit recept

RECEPTY

Grilované kuře se zeleninou ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji.... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí roláda s medvědím česnekem

Postup: Z telecí kýty pomocí ostrého nože vytvoříme plát - maso rozřízneme napříč, ale... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...