26. 4. 2024   |   svátek má Oto
 

Špenát › Špenát

Název Množství a jednotka
listový špenát 500 g
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
máslo 50 g
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený nadrobno) listový špenát a zalijeme 1/4 l vody. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, pepřem a povaříme. Zvlášť si připravíme na zbytku másla jíšku, zředíme vodou a vlijeme do špenátu. Dochutíme utřeným česnekem. Podáváme s brambory, bramborovým knedlíkem, volským okem, vařeným hovězím masem nebo s vepřovými výpečky.


 


RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na čerstvém fenyklu

Postup: Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody... zobrazit recept

RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...