26. 10. 2020   |   svátek má Erik
 

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Název Množství a jednotka
losos bez kůže 350 g
brokolice 500 g
tagliatelle 350 g
česnek 3 stroužky
olivový olej
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme. Čerstvého lososa bez kůže nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji zpěníme tři stroužky prolisovaného česneku, přidáme lososa, osolíme jej, opepříme čerstvě mletým pepřem a orestujeme ze všech stran. Zmírníme plamen na minimum, přidáme uvařenou brokolici, těstoviny a opatrně promícháme, abychom nerozdrtili lososa. Na talířích posypeme nastrouhaným parmezánem.

Tip:
Stejným způsobem můžeme připravit k těstovinám i smetanovou omáčku s lososem, v tom případě nedáváme česnek - na olivovém oleji orestujeme ze všech stran na kostky nakrájeného lososa, osolíme, opepříme, přidáme uvařenou brokolici a zalijeme kelímkem šlehačky, povaříme 5 minut, aby se propojily chutě a omáčkou přelijeme jakékoliv těstoviny. Na talířích posypeme nastrouhaným parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Květákový mozeček

Postup: Uvařený květák vidličkou rozděláme na malinké růžičky a orestujeme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí plátky se šunkou a nivou

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení maso... zobrazit recept

RECEPTY

Bůček s houbami

Postup: Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...