25. 4. 2025   |   svátek má Marek
 

Steak z lososa na pepři

Název Množství a jednotka
filé z lososa 4 ks
čerstvě mletý pepř
sůl
citron 1 ks
slunečnicový olej

oběd
Porce: 4
Kuchyně: norská
Příprava: 05 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a pomalu po obou stranách na rozpáleném oleji osmažíme.

Tip:
Lososa můžeme potřít olivovým olejem, vložit do pekáčku a nezakrytého péct na 180° cca 20-30 minut.


 


RECEPTY

Závin se šunkou a sýrem

Postup: Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na medu s vůní rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehna opláchneme, osolíme, okořeníme rozmarýnem a hrubě mletým pepřem... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...