22. 10. 2024   |   svátek má Sabina
 

Sekaná s mozzarellou

Název Množství a jednotka
mleté maso 400 g
mléko 1 dl
rohlík 1 ks
vejce 1 ks
plnotučná hořčice 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Do deci mléka namočíme nakrájený rohlík.
Do mísy dáme mleté maso, vejce, hořčici, oregáno, majoránku, česnek, pepř, sůl. Rukama promícháme.
Formu na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme strouhankou. Směs mletého masa rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu dáme do srnčího hřbetu, poklademe ji plátky šunky a plátky mozzarely. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě do zlatova.


 


RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Polské pirohy

Postup: Mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme 2 vajíčka, přidáme půl lžičky... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová kýta po provensálsku

Postup: Vepřovou kýtu vcelku omyjeme a hodně potřeme česnekem utřeným se solí.... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s uzeným lososem

Postup: Polovinu středně velkého celeru a 2 menší jablka oloupeme a nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Makrout el Louz (Marocké mandlové cukroví)

Postup: Mandle spaříme a ještě horké oloupeme. Rozmixujeme najemno nebo pomeleme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...