27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Kmínová polévka s vejcem

Název Množství a jednotka
brambory 5 ks
drcený kmín 2 lžičky
hladká mouka 2 lžíce
sůl
vejce 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce. Teflonovou pánev rozehřejeme. Bez tuku do ní nasypeme mouku a za stálého míchání ji opražíme dorůžova. Ihned přesypeme do misky, aby se nám nespálila. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme dvě lžičky drceného kmínu a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, přidáme připravenou opraženou mouku, kterou rozkvedláme v půl hrníčku studené vody a vlijeme do polévky, povaříme pět minut. Přidáme rozšlehané vajíčka, necháme už jen zavařit. Na talíř si dáme oříšek másla a zalijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Řáholecký salát

Postup: Do mísy nastrouháme nahrubo mortadellu a tvrdý sýr. Přidáme jemně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Postup: Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru a víně

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Hemenex (Ham and eggs)

Postup: Na rozehřáté máslo vklepneme 2-3 vajíčka, jen lehce promíchneme, aby se bílky... zobrazit recept

RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...