19. 3. 2024   |   svátek má Josef
 

Kuřecí maso s červenou řepou a batáty

Název Množství a jednotka
batáty 1 kg
červená řepa syrová 200 g
velká mrkev 2 ks
kuřecí řízky 600 g
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Batáty, syrovou červenou řepu a mrkev oloupeme a nakrájíme - batáty na špalíčky, mrkev na silnější kolečka, řepu nakrájíme na tenké plátky (max. 1/2 cm). Batáty a mrkev vsypeme na plech s vyššími okraji nebo do většího pekáčku. Přelijeme 2 lžícemi olivového oleje, okořeníme lžičkou tymiánu a troškou sušeného zázvoru (asi jedna zarovnaná čajová lžička), a rukama promícháme, aby olej rovnoměrně obalil zeleninu. K batátům a mrkvi přidáme nakrájenou červenou řepu, vše osolíme, ale už nemícháme, aby ostatní zelenina nechytla od řepy červenou barvu.
Kuřecí stehenní řízky (případně kuřecí nebo krůtí prsa) nenaklepáváme! Jen omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, lehce okořeníme grilovacím kořením, opepříme a položíme nahoru na připravenou zeleninu. Na každý plátek masa položíme neloupaný stroužek česneku. Vše podlijeme 100 ml bílého vína a hrnkem vývaru a pečeme v troubě při teplotě 180° půl hodiny. Ničím nepřikrýváme. Po půl hodině pečení otočíme plátky masa, vařečkou zlehka promíchneme zeleninu, přidáme oloupaná, na silnější plátky nakrájená jablka a na čtvrtinky nakrájenou cibuli a pečeme další půlhodinu za občasného podlití vývarem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Tvarožník 1.

Postup: Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z opečené zeleniny

Postup: Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládová zmrzlina

Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého... zobrazit recept

RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnové zelí

Postup: Větší kedlubny oloupeme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...