21. 4. 2021   |   svátek má Alexandra
 

Brambory plněné anglickou a nivou

Název Množství a jednotka
velké brambory 8 ks
anglická slanina 100 g
smetana ke šlehání 50 ml
česnek 4 stroužky
sýr Niva 100 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout, překrojíme podélně napůl a brambory opatrně vydlabeme, necháme jen malé okraje, téměř slupku (asi půl cm). Zbytky anglické nebo uzeného nakrájíme na nudličky a opečeme na trošce oleje dozlatova, přidáme nasekaný 1 stroužek česneku, zlehka osmahneme (nesmíme česnek spálit) a zalijeme šlehačkou. Promícháme a odstavíme. V misce nastrouháme nebo rozmačkáme vydlabané vnitřky brambor, přidáme 50g nastrouhané nivy, 50g nastrouhaného eidamu, 3 stroužky utřeného česneku, směs anglické z pánve, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Pokud je směs moc hustá, zředíme ji šlehačkou nebo kapkou mléka. Mírně osolíme a opepříme, promícháme a směsí naplníme vydlabané brambory. Zapečeme v horké troubě 25 -30 minut na 180°. Po 20 minutách zapékání posypeme brambory zbytkem nastrouhaného sýra a dopečeme dozlatova.

Tip:
Do náplně můžeme dát zbytky jakýchkoliv sýrů - eidam, niva, gouda, čedar, nebo jen jeden druh podle chuti.


Další fotografie
 


RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...