Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout, překrojíme podélně napůl a brambory opatrně vydlabeme, necháme jen malé okraje, téměř slupku (asi půl cm). Zbytky anglické nebo uzeného nakrájíme na nudličky a opečeme na trošce oleje dozlatova, přidáme nasekaný 1 stroužek česneku, zlehka osmahneme (nesmíme česnek spálit) a zalijeme šlehačkou. Promícháme a odstavíme. V misce nastrouháme nebo rozmačkáme vydlabané vnitřky brambor, přidáme 50g nastrouhané nivy, 50g nastrouhaného eidamu, 3 stroužky utřeného česneku, směs anglické z pánve, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Pokud je směs moc hustá, zředíme ji šlehačkou nebo kapkou mléka. Mírně osolíme a opepříme, promícháme a směsí naplníme vydlabané brambory. Zapečeme v horké troubě 25 -30 minut na 180°. Po 20 minutách zapékání posypeme brambory zbytkem nastrouhaného sýra a dopečeme dozlatova.
Tip: Do náplně můžeme dát zbytky jakýchkoliv sýrů - eidam, niva, gouda, čedar, nebo jen jeden druh podle chuti.
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se
týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude
jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně...
zobrazit článek