1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Brambory plněné mletým masem

Název Množství a jednotka
velké brambory 4 ks
hovězí maso mleté 250 g
malá cibule 1 ks
slanina (špek) 25 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Jogurtový dressing

Název Množství a jednotka
bílý jogurt 1 ks
zakysaná smetana 1/2 ks
jarní cibulka 1 ks
česnek 1 stroužek
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory dobře očistíme a vcelku ve slupce uvaříme v osolené vodě do poloměkka (od bodu varu asi 10 minut), necháme vychladnout. Vychladlé brambory překrojíme napůl a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek nakrájíme nadrobno. Na cibulce a najemno nakrájené slanině opečeme mleté maso, přidáme vydlabané nasekané brambory, osolíme, opepříme a odstavíme. Přidáme rozšlehané vajíčko, 1/2 zakysané smetany, promícháme a směsí naplníme připravené vydlabané brambory. Pečeme v troubě dozlatova. Před koncem pečení můžeme brambory posypat eidamem, nastrouhanou nivou nebo poklást plátky hermelínu. Podáváme s jogurtovým dressingem, který dáme zvlášť do misek.

Jogurtový dressing:
Jogurt smícháme se zbylou zakysanou smetanou, přidáme najemno nakrájenou cibulku, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme podle chuti a dochutíme citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Těstoviny s brokolicí a sýrem

Postup: Brokolici si uvaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme a propláchneme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí plátky se šunkou a nivou

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení maso... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na medu s vůní rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehna opláchneme, osolíme, okořeníme rozmarýnem a hrubě mletým pepřem... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...