16. 5. 2025   |   svátek má Přemysl
 

Brambory plněné mletým masem

Název Množství a jednotka
velké brambory 4 ks
hovězí maso mleté 250 g
malá cibule 1 ks
slanina (špek) 25 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Jogurtový dressing

Název Množství a jednotka
bílý jogurt 1 ks
zakysaná smetana 1/2 ks
jarní cibulka 1 ks
česnek 1 stroužek
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory dobře očistíme a vcelku ve slupce uvaříme v osolené vodě do poloměkka (od bodu varu asi 10 minut), necháme vychladnout. Vychladlé brambory překrojíme napůl a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek nakrájíme nadrobno. Na cibulce a najemno nakrájené slanině opečeme mleté maso, přidáme vydlabané nasekané brambory, osolíme, opepříme a odstavíme. Přidáme rozšlehané vajíčko, 1/2 zakysané smetany, promícháme a směsí naplníme připravené vydlabané brambory. Pečeme v troubě dozlatova. Před koncem pečení můžeme brambory posypat eidamem, nastrouhanou nivou nebo poklást plátky hermelínu. Podáváme s jogurtovým dressingem, který dáme zvlášť do misek.

Jogurtový dressing:
Jogurt smícháme se zbylou zakysanou smetanou, přidáme najemno nakrájenou cibulku, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme podle chuti a dochutíme citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Chuťovka - vejce se sýrovou náplní

Postup: Uvaříme si vejce natvrdo. Necháme je vychladnout. Rozpůlíme, opatrně vyjmeme... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka s houbami

Postup: Fazole a houby den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem, mleté ořechy, vanilkový cukr a citronovou kůru... zobrazit recept

RECEPTY

Indická fazolová polévka

Postup: Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno,... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí

Postup: Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...