2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Ryba v solné krustě

Název Množství a jednotka
pstruh 1 kus
rozmarýn
vejce 2 kusy
pečící papír
sůl 500 gramů

večeře
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Rybu umyjeme, osušíme.Použijeme jakoukoliv rybu - lososa, pstruha, mořského vlka apod.
Rybu zevnitř osolíme a do dutiny dáme bylinky, rozmarýn nebo tymián. Bílky vyšleháme a smícháme z hrubozrnou solí. Na plech dáme pečící papír, na něj skoro centimetrovou vrstvu sněhu. Na sníh položíme rybu a přikryjeme ji zbytkem slaného bílkového sněhu. Dáme do trouby a pečeme 20 až 25 minut, Necháme vychladnout, pak krustu odděláme a podáváme s brambory.


 


RECEPTY

Kuřecí játra na víně s fenyklem a jasmínovou rýží

Postup: Kuřecí játra opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, ostrým nožem odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Postup: Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Koláč s ovocem

Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...