27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Těstovinový salát s tuňákem

Název Množství a jednotka
tuňák ve vlastní šťávě 200 g
semolinové těstoviny 200 g
pekingské zelí 200 g
hrášek ve slaném nálevu sterilovaný 1 malá plechovka
kukuřice sterilizovaná 1 malá plechovka
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou zeleninu, přidáme kukuřici s hráškem, konzervovaného tuňáka, lžičku olivového oleje, vychladlé těstoviny a promícháme. Přelijeme bílým jogurtem a posypeme sýrem feta (balkánského typu). Solíme podle potřeby.


 


RECEPTY

Kvasnicové (drožďové) cukroví

Postup: Na vál vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme vlažné mléko a rozdrobíme... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicový krém

Postup: Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlokvašky -okurky

Postup: Okurky nakladačky, mohbou být i přerostlé, důkladně omyjeme, nejlépe odrhneme... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...