26. 3. 2025   |   svátek má Emanuel
 

Těstovinový salát s tuňákem

Název Množství a jednotka
tuňák ve vlastní šťávě 200 g
semolinové těstoviny 200 g
pekingské zelí 200 g
hrášek ve slaném nálevu sterilovaný 1 malá plechovka
kukuřice sterilizovaná 1 malá plechovka
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou zeleninu, přidáme kukuřici s hráškem, konzervovaného tuňáka, lžičku olivového oleje, vychladlé těstoviny a promícháme. Přelijeme bílým jogurtem a posypeme sýrem feta (balkánského typu). Solíme podle potřeby.


 


RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilované lečo

Postup: Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

Dort "medvídek"

Postup: Žloutky ušleháme - můžeme vařečkou nebo ve šlehači, postupně za stálého šlehání... zobrazit recept

RECEPTY

Zasmažená česnekačka

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...