27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Název Množství a jednotka
vepřová panenka 600 g
pažitka 1 svazek
silný hovězí vývar 250 ml
mléko 750 ml
smetana ke šlehání 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme studeným vývarem, přidáme mléko a smetanu, osolíme a necháme za častého promíchání asi 1/4 hodiny povařit. Přidáme asi 1 1/2 lžíce cukru (podle chuti), najemno nasekanou velkou hrst pažitky a za stálého míchání povaříme ještě pět minut.
Vepřovou panenku nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme olivovým olejem, jemně osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem a ugrilujeme.
Pokud není k dispozici vývar, můžeme místo něj dát hrnek studené vody a půlku masoxu.
Panenku podáváme přelitou pažitkovou omáčkou, jako přílohu můžeme zvolit šťouchané brambory.



 


RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Kefírová buchta

Postup: Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s fazolkovým přelivem

Postup: Zmrazené fazolkové lusky dáme vařit do osolené vody na 5-10 min tak, aby byly... zobrazit recept

RECEPTY

Sumec na grilu

Postup: Sumce naporcujeme, osolíme a dáme do větší hlubší mísy. Přidáme nadrobno... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...