10. 7. 2025   |   svátek má Libuše/Amálie
 

Jak napravit...

Tisk
Autor: Mamut :-)
07. 10. 2013 16:09

Povedlo se nám přesolit?

Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme. Můžeme také přidat lžičku medu.

Omáčky z masa – přidáme studenou vodu rozmíchanou s troškou mouky nebo bramborové moučky, nastrouhaný syrový brambor, nesolený vývar, nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Můžeme rovněž v omáčce povařit chlebové kůrky nebo celý brambor, které pak vyjmeme.

Zeleninové pokrmy – přidáme žloutky rozmíchané v trošce mléka.

Těstoviny – scedíme, zalijeme vroucí nesolenou vodou a povaříme minutu až dvě v nové vodě. Brambory taktéž (nebo z nich uděláme kaši).

Přesolené maso – tady toho moc nevymyslíme, pokud to není k jídlu, uvařit kořenovou zeleninu a cibuli bez soli doměkka, maso nakrájet na kousky a společně všechno rozmixovat do pomazánky. Přidat třeba kyselou okurku a trochu hořčice a hotovo. Co s tím, přece se to nevyhodí :-). Nebo z něj vyrobíme domácí paštiku.

Polévku – podle druhu polévky, zředit nesoleným vývarem, vodou, smetanou nebo zakysanou smetanou, žloutkem, bramborem, podle toho, co se hodí.

Spálené maso - spálené části odkrojíme, zbytek masa obereme, nebo nakrájíme na menší kousky a polijeme vypečenou šťávou nebo připravíme jakoukoliv omáčku a podáváme s omáčkou. Pokud je maso spálené celé, nezbývá než vyhodit...



RECEPTY

Hrachovka - s celým hrachem

Postup: SurovinyPředvařený hráchmouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku1 stroužek... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...