25. 4. 2024   |   svátek má Marek
 

Jak napravit...

Tisk
Autor: Mamut :-)
07. 10. 2013 16:09

Povedlo se nám přesolit?

Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme. Můžeme také přidat lžičku medu.

Omáčky z masa – přidáme studenou vodu rozmíchanou s troškou mouky nebo bramborové moučky, nastrouhaný syrový brambor, nesolený vývar, nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Můžeme rovněž v omáčce povařit chlebové kůrky nebo celý brambor, které pak vyjmeme.

Zeleninové pokrmy – přidáme žloutky rozmíchané v trošce mléka.

Těstoviny – scedíme, zalijeme vroucí nesolenou vodou a povaříme minutu až dvě v nové vodě. Brambory taktéž (nebo z nich uděláme kaši).

Přesolené maso – tady toho moc nevymyslíme, pokud to není k jídlu, uvařit kořenovou zeleninu a cibuli bez soli doměkka, maso nakrájet na kousky a společně všechno rozmixovat do pomazánky. Přidat třeba kyselou okurku a trochu hořčice a hotovo. Co s tím, přece se to nevyhodí :-). Nebo z něj vyrobíme domácí paštiku.

Polévku – podle druhu polévky, zředit nesoleným vývarem, vodou, smetanou nebo zakysanou smetanou, žloutkem, bramborem, podle toho, co se hodí.

Spálené maso - spálené části odkrojíme, zbytek masa obereme, nebo nakrájíme na menší kousky a polijeme vypečenou šťávou nebo připravíme jakoukoliv omáčku a podáváme s omáčkou. Pokud je maso spálené celé, nezbývá než vyhodit...



RECEPTY

Ředkvičková polévka

Postup: Svazek ředkviček očistíme, necháme i pár pěkných listů. Ředkvičky nakrájíme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...