19. 10. 2019   |   svátek má Michaela
 

Jak napravit...

Tisk
Autor: Mamut :-)
07. 10. 2013 16:09

Povedlo se nám přesolit?

Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme. Můžeme také přidat lžičku medu.

Omáčky z masa – přidáme studenou vodu rozmíchanou s troškou mouky nebo bramborové moučky, nastrouhaný syrový brambor, nesolený vývar, nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Můžeme rovněž v omáčce povařit chlebové kůrky nebo celý brambor, které pak vyjmeme.

Zeleninové pokrmy – přidáme žloutky rozmíchané v trošce mléka.

Těstoviny – scedíme, zalijeme vroucí nesolenou vodou a povaříme minutu až dvě v nové vodě. Brambory taktéž (nebo z nich uděláme kaši).

Přesolené maso – tady toho moc nevymyslíme, pokud to není k jídlu, uvařit kořenovou zeleninu a cibuli bez soli doměkka, maso nakrájet na kousky a společně všechno rozmixovat do pomazánky. Přidat třeba kyselou okurku a trochu hořčice a hotovo. Co s tím, přece se to nevyhodí :-). Nebo z něj vyrobíme domácí paštiku.

Polévku – podle druhu polévky, zředit nesoleným vývarem, vodou, smetanou nebo zakysanou smetanou, žloutkem, bramborem, podle toho, co se hodí.

Spálené maso - spálené části odkrojíme, zbytek masa obereme, nebo nakrájíme na menší kousky a polijeme vypečenou šťávou nebo připravíme jakoukoliv omáčku a podáváme s omáčkou. Pokud je maso spálené celé, nezbývá než vyhodit...



RECEPTY

Telecí ragů s mrkví a hráškem

Postup: Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...