14. 10. 2024   |   svátek má Agáta
 

Jak napravit...

Tisk
Autor: Mamut :-)
07. 10. 2013 16:09

Povedlo se nám přesolit?

Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme. Můžeme také přidat lžičku medu.

Omáčky z masa – přidáme studenou vodu rozmíchanou s troškou mouky nebo bramborové moučky, nastrouhaný syrový brambor, nesolený vývar, nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Můžeme rovněž v omáčce povařit chlebové kůrky nebo celý brambor, které pak vyjmeme.

Zeleninové pokrmy – přidáme žloutky rozmíchané v trošce mléka.

Těstoviny – scedíme, zalijeme vroucí nesolenou vodou a povaříme minutu až dvě v nové vodě. Brambory taktéž (nebo z nich uděláme kaši).

Přesolené maso – tady toho moc nevymyslíme, pokud to není k jídlu, uvařit kořenovou zeleninu a cibuli bez soli doměkka, maso nakrájet na kousky a společně všechno rozmixovat do pomazánky. Přidat třeba kyselou okurku a trochu hořčice a hotovo. Co s tím, přece se to nevyhodí :-). Nebo z něj vyrobíme domácí paštiku.

Polévku – podle druhu polévky, zředit nesoleným vývarem, vodou, smetanou nebo zakysanou smetanou, žloutkem, bramborem, podle toho, co se hodí.

Spálené maso - spálené části odkrojíme, zbytek masa obereme, nebo nakrájíme na menší kousky a polijeme vypečenou šťávou nebo připravíme jakoukoliv omáčku a podáváme s omáčkou. Pokud je maso spálené celé, nezbývá než vyhodit...



RECEPTY

Pomerančovo - pomerančová buchta

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...