27. 4. 2024   |   svátek má Jaroslav
 

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Tisk
Autor: Mamut :-)
10. 07. 2013 16:49

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co smlsnete, jaký pohyb vydáváte (počítá se i procházka se psem, i luxování) a kolik minut nebo hodin. Tím byste měli začít, pokud to s hubnutím myslíte vážně. Nelžete sami sobě, nesnažte se v tom týdnu jíst jinak, protože potřebujete znát své skutečné stravovací návyky, aby vám mohl být vytvořen výživový plán přímo na míru. Když budete lhát, budete to pak mít složitější – a lžete jen sami sobě :-).

S tím týdenním rozpisem vašeho příjmu a výdeje energie zajděte k nutričnímu specialistovi – a vybírejte nejlépe takového poradce, který má dobré reference. Nelitujte peněz za něj vynaložené, protože to děláte přece pro sebe! Za hubnoucí koktejly, různé přípravky, které vůbec nepomáhají, případně za léky v lékárně dáte ve finále mnohem více peněz, než když si zaplatíte rady odborníků.

Výživový poradce vám nejprve změří na speciálním přístroji kolik tuku máte navíc, a přesně vám podle vašeho napsaného rozpisu spočítá, kolik kalorií (nebo kiloJoulů) máte denní příjem (a výdej). Zjistí, jaká máte případná zdravotní omezení, a podle toho vám vytvoří takový výživový plán přesně šitý vám na míru, abyste a) zhubli/případně přibrali b) netrpěli hladem c) sami si určíte, které potraviny vůbec nepozřete, tudíž aby vám to i chutnalo.

JE to docela pakárna, ale je to nejlepší cesta, abychom zjistili, kde je zakopaný pes.  



RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...