Batáty oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vsypeme na lech s vyššími okraji. Osolíme je, polijeme 2 lžícemi olivového oleje, okořeníme tymiánem a promícháme (míchám rukou). Kuřecí stehenní řízky nenaklepáváme, jen je osolíme, okořeníme grilovacím kořením a kari, položíme je na batáty, podlijeme 100ml bílého vína a hrnkem vývaru a dáme péct na 180° na půl hodiny. Po půl hodině přidáme oloupanou, na kousky nakrájenou dýni, cibuli překrájenou na osminky, pórek, cuketu na silnější plátky, přidáme nasekaný čerstvý zázvor a neloupané stroužky česneku. Dýni a ostatní zeleninu mírně osolíme, pokud je potřeba, podlijeme ještě vývarem s troškou vína a dopečeme společně vše doměkka asi 20 - 30 minut.
Tip: Maso můžeme dát klidně krůtí nebo i vepřové (kotletu, krkovičku).
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek