Králíka naporcujeme, osolíme a prošpikujeme slaninou. Můžeme použít jen králičí stehna. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka, cibuli a celer na menší kousky. Králíka dáme do pekáčku, přidáme zeleninu, nové koření, celý pepř, okořeníme mírně tymiánem, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme dvě hodiny v chladnu odpočinout. Podlijeme troškou vody a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinku a půl. Upečeného králíka vyjmeme a dáme na teplé místo, vytáhneme nové koření a pepř, a zeleninu rozmixujeme. Přidáme mléko, šlehačku a pokud je třeba, zahustíme záklechtkou z jedné lžíce hladké mouky a 1 dl mléka. Omáčku povaříme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Vložíme zpátky králíka, necháme ho prohřát a podáváme s houskovým knedlíkem.
Tip: Z králičího hřbetu a částí, které zbydou po rozporcování, uvaříme králičí vývar.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek