20. 4. 2024   |   svátek má Marcela
 

Tatarský biftek (tatarák)

Název Množství a jednotka
hovězí svíčková 300 g
cibule 1 ks
plnotučná hořčice 2 lžičky
worchestrová omáčka pár kapek
mletá sladká paprika 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
topinka
česnek
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým nožem nebo 2-3x pomeleme. Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, hořčicí, pár kapkami worcestrové omáčky, přidáme lžičku kečupu, půl lžičky sladké papriky, jemně osolíme (každý si přisolí po svém), opepříme a lehce promícháme, moc maso nemačkáme. Vytvarujeme bochánek, do kterého uděláme důlek a do něj vyklepneme žloutek. Necháme vychladit, před podáváním smícháme a servírujeme s nakrájenou cibulkou, hořčicí, kapary, aby si každý mohl dochutit podle sebe. Mažeme na počesnekované topinky.

Někdo tatarák nemíchá a všechny suroviny připraví zvlášť do mističek, aby si každý mohl tatarák dochutit sám tak, jak mu to chutná.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kapustové karbanátky

Postup: Kapustu očistíme, odkrojíme košťál a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Hospodský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím nakrájíme maso... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený bůček

Postup: Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra, sýr zvolíme, jaký máme rádi, posypeme grilovacím... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...