25. 4. 2025   |   svátek má Marek
 

Tatarský biftek (tatarák)

Název Množství a jednotka
hovězí svíčková 300 g
cibule 1 ks
plnotučná hořčice 2 lžičky
worchestrová omáčka pár kapek
mletá sladká paprika 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
topinka
česnek
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým nožem nebo 2-3x pomeleme. Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, hořčicí, pár kapkami worcestrové omáčky, přidáme lžičku kečupu, půl lžičky sladké papriky, jemně osolíme (každý si přisolí po svém), opepříme a lehce promícháme, moc maso nemačkáme. Vytvarujeme bochánek, do kterého uděláme důlek a do něj vyklepneme žloutek. Necháme vychladit, před podáváním smícháme a servírujeme s nakrájenou cibulkou, hořčicí, kapary, aby si každý mohl dochutit podle sebe. Mažeme na počesnekované topinky.

Někdo tatarák nemíchá a všechny suroviny připraví zvlášť do mističek, aby si každý mohl tatarák dochutit sám tak, jak mu to chutná.


Další fotografie
 


RECEPTY

Debrecínská hovězí pečeně

Postup: Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky,... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s nivou

Postup: Vajíčka uvařené natvrdo a nivu nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...