16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Vaječná tlačenka

Název Množství a jednotka
vejce 6 ks
sterilizovaný hrášek 100 g
sterilovaná zelenina 200 g
majonéza 200 g
studená voda 500 ml
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný hrášek a překrájenou sterilovanou zeleninu. Nálev nevylejeme! K vejcím a zelenině přidáme majonézu.
Nálev ze zeleniny doplníme vodou do 500 ml. V jedné polovině povaříme masox, odstavíme a za stálého mícháni rozpustíme želatinu. Přidáme druhou polovinu studeného nálevu a vše vmícháme k zelenině. Promícháme a nalijeme do formy vyložené potravinovou folii (nebo formiček) a dáme ztuhnout do ledničky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Dort "medvídek"

Postup: Žloutky ušleháme - můžeme vařečkou nebo ve šlehači, postupně za stálého šlehání... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se šunkou a sýrem

Postup: Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky... zobrazit recept

RECEPTY

Chuťovka - vejce se sýrovou náplní

Postup: Uvaříme si vejce natvrdo. Necháme je vychladnout. Rozpůlíme, opatrně vyjmeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA