Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný hrášek a překrájenou sterilovanou zeleninu. Nálev nevylejeme! K vejcím a zelenině přidáme majonézu. Nálev ze zeleniny doplníme vodou do 500 ml. V jedné polovině povaříme masox, odstavíme a za stálého mícháni rozpustíme želatinu. Přidáme druhou polovinu studeného nálevu a vše vmícháme k zelenině. Promícháme a nalijeme do formy vyložené potravinovou folii (nebo formiček) a dáme ztuhnout do ledničky.
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích:
Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se
jedná...
zobrazit článek