21. 6. 2025   |   svátek má Alois
 

Piškotová roláda

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
polohrubá mouka 5 lžic

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 05 min.
Jarča



Postup
Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou mouku. Dáme na dobře vymazaný a vysypaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě 4 - 6 minut.
Vychladlý korpus potřeme krémem. Já jsem jej potřela marmeládou z černého jeřábu, do které jsem přidala trochu rumu.
Pak roládu stočíme. Potřeme krémem a dozdobíme, nebo jen pocukrujeme.


 


RECEPTY

Treska na čerstvém fenyklu

Postup: Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka s houbami

Postup: Fazole a houby den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí műsli

Postup: Do větší mísy nasypeme balení ovesných vloček, pohankové vločky, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč s tvarohem

Postup: Rebarboru očistíme, odkrojíme konce, oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...