3. 12. 2021   |   svátek má Svatoslav
 

Piškotová roláda

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
polohrubá mouka 5 lžic

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 05 min.
Jarča



Postup
Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou mouku. Dáme na dobře vymazaný a vysypaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě 4 - 6 minut.
Vychladlý korpus potřeme krémem. Já jsem jej potřela marmeládou z černého jeřábu, do které jsem přidala trochu rumu.
Pak roládu stočíme. Potřeme krémem a dozdobíme, nebo jen pocukrujeme.


 


RECEPTY

Čokoládové lanýže s griliášem

Postup: Lískové oříšky nasucho na mírném ohni opražíme na pánvi a ještě za horka... zobrazit recept

RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Jaké jsou výhody používání kávových kapslí

Kávová kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy. V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý poměr druhů směs arabiky a robusty. Výrobci... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...