21. 4. 2021   |   svátek má Alexandra
 

Smažák bez smažení

Název Množství a jednotka
sýr eidam cihla 30% 250 g
šunka 250 g
vejce 4 ks
tuk na vymazání formy
tuk a strouhanka na vymazání

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Toto je tip na výbornou a rychlou večeři, přičemž odpadá obalování sýra v trojobalu. Není to tak tučné a sýr nevytéká na pánvi. Postup je velmi jednoduchý.



Postup
Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. A jdeme plnit hrníčky. První vrstvu dáme strouhaný sýr – asi 1 -2 cm. Po sýru následuje nakrájená šunka. Na šunku rozklepneme vajíčko. Na vajíčko opět navrstvíme šunku a poslední vrstva je strouhaný sýr. Naplněné hrnky vložíme do vyššího plechu nebo pekáčku a zalijeme vroucí vodou,asi tak do ½ výšky hrnečků. Celé vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při vysoké teplotě cca 200 stupňů po dobu cca 20 minut do zlatohnědé barvy. Hlídáme, protože každá trouba peče jinak :-). Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, hranolky nebo s bramborovou kaší.


Další fotografie
 


RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodové tvarohové knedlíky

Postup: Tvaroh (i z vaničky) rozmícháme s vajíčkem, přidáme špetku soli, 4 lžíce dětské... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...