3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Smažák bez smažení

Název Množství a jednotka
sýr eidam cihla 30% 250 g
šunka 250 g
vejce 4 ks
tuk na vymazání formy
tuk a strouhanka na vymazání

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Toto je tip na výbornou a rychlou večeři, přičemž odpadá obalování sýra v trojobalu. Není to tak tučné a sýr nevytéká na pánvi. Postup je velmi jednoduchý.



Postup
Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. A jdeme plnit hrníčky. První vrstvu dáme strouhaný sýr – asi 1 -2 cm. Po sýru následuje nakrájená šunka. Na šunku rozklepneme vajíčko. Na vajíčko opět navrstvíme šunku a poslední vrstva je strouhaný sýr. Naplněné hrnky vložíme do vyššího plechu nebo pekáčku a zalijeme vroucí vodou,asi tak do ½ výšky hrnečků. Celé vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při vysoké teplotě cca 200 stupňů po dobu cca 20 minut do zlatohnědé barvy. Hlídáme, protože každá trouba peče jinak :-). Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, hranolky nebo s bramborovou kaší.


Další fotografie
 


RECEPTY

Japonské krůtí nudličky

Postup: Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané chlebíčky

Postup: Veku nakrájíme na plátky, nebo koupíme již nakrájenou. Každý plátek lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...